понеділок, 23 квітня 2018 р.

10 інформатика онлайнові засоби створення презентації

Google Презентації

Google Презентації – це сервіс для представлення нових ідей у ​​вигляді презентацій як колегам, так і учням. Сервіс дозволяє використовувати різноманітні теми, шрифти, додавати відео, анімаційні ефекти і інші виразні засоби.
Можливий колективнний доступ до файлів, а також одночасна робота з файлами декількох користувачів. Можливе коментування документів для подальших обговорень. Доступне перетворення файлів з PowerPoint і назад. Можна працювати з файлами без використання інтернету, просто зберігши файли на комп’ютері.
Google Презентації пропонують наступні корисні функції:
  • Створення презентацій і редагування наявних.
  • Налаштування доступу до слайдів і спільна робота над ними з колегами чи учнями.
  • Перегляд, редагування та збереження файлів MS PowerPoint.
  • Офлайн-доступ до документів, без Інтернету.
  • Внесення і перетворення слайдів, форматування тексту, зображень та ін.
  • Додавання графічних зображень і відео.
  • Можливість публікації на веб-сайті.
  • Перегляд презентацій на мобільному пристрої.
  • Автозбереження змін.
  • Безкоштовність та доступність.
Для доступу до програми Google Презентація потрібно на сайті google.com пройти в список сервісів і в списку, що з’явився доступних безкоштовних програм знайти Google презентації. Після натискання на кнопку GoogleПрезентації відкриється вікно програми.
При уважному знайомстві з панеллю інструментів, видно, що тут присутні практично ті ж можливості створення і редагування презентацій, що і в Power Point. Це теж потрібно розцінювати як великий плюс офісу Google, оскільки презентації, створені в режимі онлайн можна скачати в форматі Power Point (PPTX) і демонструвати їх з використанням цього додатка, навіть в оффлайн.
Завантаження можливо також і в форматах JPG, PDF, TXT. Крім можливості скачувати документ в різних форматах, бачимо, що файл можна «опублікувати в інтернеті», «відправити співавторам», «приєднати до повідомлення по електронній пошті», тобто всі можливості хмарного сервісу застосовні і до презентацій.
Вибравши вкладку Вставити, можна  скопіювати код вставки та вбудувати презентацію в свій сайт.
У формі налаштування параметрів введіть необхідний вам розмір слайдів, час переходу між слайдами, а також вкажіть, як буде запускатися показ – автоматично або по вашій команді.
Також цікавим видається те, що при вставці в презентацію картинок надається можливість вставити їх з того ж Google-Диска, з інтернету або пам’яті комп’ютера.   
Як і в PowerРoint в Google  Презентаціях можна вставляти відео.  Основною фішкою тут є те, що відео вставляється прямо з YouTube. 
Класно, коли в процесі навчання можна прокрутити тематичні ролики. Презентація оживає, стає яскравішою і динамічнішою.
Таким чином, за допомогою хмарного сервісу Google, можна створювати презентації прямо онлайн, тобто, не встановлюючи на локальний комп’ютер офісний додаток Power Point від Microsoft. У той же час, завантажити презентацію на комп’ютер або на знімну пам’ять можна в форматі, який Power Point підтримує. І якщо немає проблем з доступом до мережі Інтернет, то доступні всі документи, створювані вдома або в іншому місці, не обов’язково носити з собою навіть флешку.

ПРАКТИЧНА РОБОТА 

Розробіть спільний презентаці. на тему : «Ким я хочу стати?», кожен обирає два слайди і заповнює один основною інформацією про себе, а на другому відповідь на проблемне питання презентації.

Посилання - тут


9 кращих сервісів для створення презентацій.

Створення презентацій - одна з найбільш поширених завдань в компаніях.Виступити на конференції, залучити фінансування, захистити новий проект,зробити пропозицію ... без презентацій не обходиться жодне значуще дію. Успіх справи залежить не стільки від ідеї, яку ви представляєте, скільки від презентації, яку ви готуєте.

  Зокрема, величезну роль грає оболонка - дизайн презентації, візуальнакомунікація з аудиторією. Останнім часом з'являється безліч нових програм длястворення презентацій і суттєво оновлюються поточні в спробі відповісти на зміни у форматі бізнес-комунікаційМи постаралися зібрати найпопулярніший софт воригінальній статті на порталі «Ділове середовище», який допоможе створюватипрезентації на всі випадки життя.

MS PowerPoint
Першим, звичайно ж, йде легендарний софт від Microsoft. Жодна з програм крім Power Point не звинувачували в поголовне вбивстві мільйонів людей від презентацій . Але справа зовсім не в Power Point, а в тому, як його використовують. Насправді MS Power Point, особливо версія 2013 року, являє собою найпотужніший інструмент для недизайнерів . В арсенал програми входять всі необхідні інструменти для створення статичних і анімованих слайдів. Правда, інтерфейс дуже важкуватий і містить багато зайвих функцій, дезорієнтуючих користувача і сприяють створенню огидного дизайну.
Програма платна, для особистого користування найоптимальніший варіант купити Office 365 . У пакет крім пауер поинта увійдуть інші програми MS Office, солідне хмарне простір на OneDrive і доступ з 5 пристроїв.
До речі, Power Point доступний безкоштовно онлайн , а також був недавно представлений на iPad(для користувачів Office 365 і корпоративних користувачів з подібною опцією - це розлютило громадськість колосально, через що рейтинг програми в App Store моментально приземлився на рівень 2-3 зірки). Правда сказати, в обох випадках інструментарій програми дуже обмежений, багатьох життєво важливих функцій в хмарі і на планшеті не представлено.


Apple Keynote
Головний конкурент  MS Power Point, якому вже в недалекому майбутньому пророкують домінування як у бізнес-середовищі, так і в особистому користуванні. Ключова відмінність - знаменита простота використання Apple ("ease of use"). Зробіть презентацію в Keynote один раз, і мені не доведеться пояснювати, що функціонал програми неймовірно простіше і практичніше.Маючи таку альтернативу під рукою, я починаю думати про Power Point як про безглуздому непорозумінні, чиє існування обумовлене лише широким розповсюдженням Windows (насправді, так і є).
Додайте до цього шикарний дизайн шаблонів слайдів і графічних елементів від кращих дизайнерів Apple (правда, і в Keynote люди примудряються робити жахливі презентації). А ще - безкоштовне розповсюдження пакету додатків iWork (куди входить Keynote) для всіх, хто купив яблучний девайс, починаючи з осені 2013. Не забудемо і прекрасну синхронізацію всіх документів між пристроями iCloud і хмарну версію Keynote, яка знаходиться в активну бета-тестуванні і вже близька до десктопних рішень. Чи потрібно далі пояснювати, що Keynote на порядок якісніше й ефективніше свого головного конкурента?


Google Презентации

Презентації можна створювати і в безкоштовному хмарному офісі Google Диск . По суті, створення презентацій в Google Диску - це все одно, що в Power Point, тільки онлайн і з трохи видозміненим і трохи урізаним інтерфейсом. Хоча, треба сказати, що функцій тут явно більше ніж в онлайн-версії пауер поинта. Якщо у вас коштує ліцензійний Power Point 2013, то ви знаєте, що спільна робота і коментування слайдів доступні і там - рівно такі ж функції є і на Google Диску, покликаному спростити спільну роботу над документами.
Резюмуючи, Google Презентації - це «Power Point для бідних»: безкоштовний і з обмеженими можливостями, але дозволяє вирішити базові завдання, необхідні для створення слайд-презентацій. Хоча, якщо напружитися, можна і божевільні речі зробити навіть на Google Диску!


Prezi
Модний за кордоном софт для створення флеш-презентацій. Особливість Prezi - це послайдовие переходи. Вся презентація створюється на одному єдиному полотні, над яким, образно кажучи, паморочиться камера і віддаляє і наближає певні області. Таким чином, дуже добре видно картина з висоти пташиного польоту, тобто погляд на презентацію в цілому, а так само наочна структура оповідання. Для спрощення життя в Prezi є безліч темплейтов з готовими візуальними метафорами для Ваших презентацій, або можна створити візуальний скелет самостійно.
Що стосується зручності, то повністю освоїти програми не так-то просто в силу її функціональних особливостей. Але й не сказати, що вона складна. Інша справа, що навряд чи цей інструмент може бути популярний в бізнес-середовищі для постійного використання - ефекти Prezi ні до чого в різного роду звітних презентаціях або комерційних пропозиціях. Це інструмент, швидше, для вражаючих презентацій для виступу.
Є безкоштовний аккаунт, але він обмежений публічністю всіх презентацій і дисковим простором.Просунутий аккаунт обійдеться від $ 4,92 на місяць. Є також спеціальні пропозиції для освітніх установ і бізнесу. Для iOS ( iPad / iPhone ) є мобільний додаток, так само як і десктопні рішення для ПК / Mac . В іншому випадку можна створювати презентації та в онлайн-режимі.
В цілому, додаток дуже цікавий і своєрідний, але підходить, скоріше, для виняткових випадків, ніж для постійного застосування. А подивитися вибрані роботи користувачів, які відбирають редактори, можна  тут .

Haiku  Deck

Haiku Deck - це спроба спростити створення презентації і взагалі сам зміст слайдів. Програма спирається на принципи дзен-презентацій, які сформулював відомий зарубіжний експерт Гарр Рейнолдс. У чому їх суть? Основна ідея - мінімальна кількість інформації на слайді. Одна ідея на слайд і один засіб візуалізації (зображення, діаграма або схема) на її підтримку.
За допомогою Haiku Deck надзвичайно просто створити слайди для виступу і нескладні презентації Ваших ідей, в яких не міститься величезна кількість інформації. Інтерфейс максимально інтуїтивний, є якісні шаблони для оформлення. Правда, редагування шаблонів носить обмежений характер: розробники, тим самим, намагаються підтримувати якість робіт, щоб користувач не привів у результаті шаблон в жахливий вигляд.
Додаток безкоштовно, є версія для iPad і активно тестується Web-платформа. Заробляти, мабуть, планується на платних додаткових шаблонах, які можна придбати за кілька доларів.
HaikuDeck - це, мабуть, найпростіше рішення для тих, хто хоче підготувати максимально просту і барвисту презентацію без проблем. Подивитися на творіння різних авторів можна  тут .
Slides
Slides - це новий сучасний інструмент для створення презентацій, орієнтований на навколишнє нас цифрову середу. Всі презентації створюються в HTML, а, значить, читаються з будь-яких пристроїв. HTML-кодування дозволяє також кастомизировать презентацію яким завгодно способом (можна залазити і редагувати код), а також вставляти (embed) практично будь-який контент з Інтернету. Можна презентувати прямо з окра Вашого веб-браузера, управляти презентацією з будь-якого пристрою або завантажити оффлайн-версію презентацію, синхронізувавши акаунт з Dropbox.
Сам інтерфейс графічного редактора трохи важкувато і поки ще місцями не досконалий в наборі стандартних функцій, але інструментарій, в цілому, дуже цікавий. Одне тільки нелінійне створення слайдів чого вартий. Тепер немає потреби робити Вашу історію лінійної, гортаючи слайди зліва направо: в Slidesможно піти в яку завгодно сторону (вліво, направо, вгору і вниз), створюючи «шари» презентації, за допомогою яких створюється зручна для виступу навігація по слайдах.
У Slides є безкоштовна версія з самими базовими функціями, а вже повноцінний продукт обійдеться від $ 6 на місяць. До речі, всі презентації створюються онлайн, у Вашому веб-браузері, десктопних або мобільних рішень для створення презентації в Slides поки немає - тільки перегляд можливий на інших пристроях.
В цілому, інструмент дуже цікавий і, цілком можливо, за ним майбутнє. Якщо Ваші потреби лежать на перетині можливостей Slides, то дуже радимо спробувати зробити презентацію тут. Приклади презентацій можна побачити  тут .

SlideDog
SlideDog - це не редактор презентацій в чистому вигляді, до яких звикли в PowerPoint або Keynote.Ви не зможете створити в ньому слайди, але з його допомогою можна зробити зручний плейлист з усього контенту, який ви показуєте при виступі. Презентації в PowerPoint і Keynote, PDF файли, Prezi, відеоролики, зображення і веб-сторінки можна злити в одну презентацію, розташувавши інформацію в необхідному порядку. Більше ніяких перемикань між програмами і проблем з показом будь-яких  матеріалів!
Загалом, це дуже зручний і корисний ресурс для всіх виступаючих. Є безкоштовна, але дуже обмежена версія. Професійна підписка на сервіс починається з $ 8,33 на місяць. Можна працювати в онлайн, або завантажити програму на Windows. Повним ходом йде створення програми для Mac.

Projeqt
Схожий на Slides інструмент по своїй адаптованості в діджитал-середовище та використання всілякого контенту з Інтернету. У Projeqt присутній вставка практично будь-якого інтерактивного елементу з веба, оживляючого презентацію: аж до живої RSS-стрічки, карти із Google, онлайн-опитування, відео з Youtube або музики з SoundCloud. Як і Slides, програма дозволяє створювати «багатошарові» презентації з навігацією в яку завгодно сторону, сприяючи сторітеллінгу.Переглядати і, що найголовніше, редагувати презентацію можна з будь-якого сучасного пристрої з виходом в інтернет.
Інтерфейс досить простий, розібратися в ньому не складає труднощів. З цікавих особливостей: присутній імпортування PowerPoint і PDF-файлів, що дуже зручно, а також вставка презентації куди завгодно в інтернеті.
Projeqt абсолютно безкоштовний і використовується дуже широко в освітніх цілях і виступах на конференціях. Якщо Ваша презентація сильно зав'язана на діджітале, то Projeqt розроблений спеціально для Вас.

Flowboard
Потрібно зробити трудомістку по дизайну презентацію на планшеті? Мабуть, тільки Flowboard може по змагатися з мобільною версією Keynote. Програма дозволяє створювати презентації на iPad , використовуючи власні опрацьовані шаблони, що спрощують роботу над слайдами. Там навіть є два темплейта від Ненсі Дуарте з її книги Slidedocs , адаптовані під iPad.
Інтерфейс досить простий, функцій досить багато. Що найбільше радує, так це спроба створити повноцінне адаптоване під планшет додаток. Є цікаві інструменти: робота з шарами, додавання фото і відео безпосередньо з Facebook, YouTube, Dropbox і ін. Але в силу новизни поки що мало підтримуваних шрифтів і сучасних функцій подібно до тих, що є в Projeqt або Slides.
Додаток безкоштовне, заробляють так само, як і HaikuDeck, - на платних додаткових темплейтах.Приклади кращих презентацій можна подивитися прямо в додатку або на сайті в розділі " Catalog".

Немає коментарів: