неділю, 17 березня 2019 р.

7 клас

18.03.2019 Інструктаж з БЖД. Арифметичні операції та вирази.  Практична робота 9.
конспект 

Над числовими даними можна виконувати арифметичні операції (додавання, віднімання, множення, ділення)

Блоки команд відповідних операцій знаходяться в категорії Оператори. До овальних віконець цих команд можна вводити числа, імена змінних, вирази, елементи списку. Ці блоки команд самостійно не використовуються (їх називають репортерами).
Вони вставляються в поля інших блоків команд, наприклад, у поля блоків стеку:

Задача 1. Створіть проект, за допомогою якого обчислюється значення виразу (a•с –b)/b. Значення змінних уводяться з клавіатури.
Задача 2. Відстань між двома точками в початковий момент 300 м. Точки рухаються на зустріч одна одній з швидкостями 1,5 м/с і 3,5 м/с. Коли вони зустрінуться? Де це відбудеться?
Задача 3. Надя вирішила спекти пиріг. За рецептом пиріг треба випікати 35 хв. Надя поставила пиріг в духовку о 16:34. О котрій годині вона повинна витягнути пиріг з духовки?
Задача 4. П’ятеро учнів змагалися у швидкості набору символів на клавіатурі. Перший за одну хвилину надрукував 81 символ, другий – 78, третій – 75, четвертий – 72, а п’ятий – 69 символів. Розробіть алгоритм підрахунку загальної кількості надрукованих символів.
Задача 5. Четверо учнів збирали гриби. Перший учень зібрав 1,6 кг грибів, а кожний наступний учень – на 0,6 кг більше за попереднього. Учні склали гриби і поділили їх між собою порівну. Розробіть алгоритм визначення маси грибів, що дісталася кожному учневі.
Приклад скрипта у Scratch

Немає коментарів: